dinsdag 23 juni 2015

1..2...3....Affo's en bijna nr. 4 Hieperdepiep hoera!!! Doel bereikt ......eind Juni 2015
hip, hip hoera doel bereikt!.... eindelijk na lange periode dit voorjaar 3 Affo's  en van de 4 de  nog omzomen en dan is hij ook af! dus eigenlijk 4 affo!s !Ben trots op mezelf.....
 1 = Tree of Life eigen versie, 3D in Broderie Perse en borduurwerk, eigen bloemenwerk  en boordverwerking !

2=  Kast, les bij de Gobelin, waar ik zoals altijd mijn eigen inbreng  doe. Hier was het weglaten en samensmelten van blokken, waardoor ik er ook minder had, toevoegen van details , zoals de zelfgemaakte candystokjes in een glas , waardoor ze in het glas zitten en niet in stof , het glas is bewerkt met tule zodat je een opening krijgt en diepte.
Het schaaltje  is dubbel gemaakt met inwerking van organza die weergave doet van papier tussen de pralinen,pralinen zijn afgezaagde knoopjes die je in hobbywinkel kunt krijgen, of op beurzen.,  het theezakje bestaat uit een zakje gemaakt en waar een koordje met een kaartje van de soort thee en echte thee. Het theekaartje gaat in een rood theezakje, het theezakje zelf heb ik terug een houdertje in 3D gemaakt zodat je het erin steekt en bij het wassen terug kunt uithalen.
Tenslotte heb ik mijn kast zelf ontworpen volgen mijn kast in mijn hobbyruimte, en aanbreng van 3D stukjes op zij en bovenkant, in cirkelvorm en doorgepit. Ook de sluit en trekknoopjes op de lade zijn uit mijn knopendoos, het flosje vond ik schattig dat dit een detail was die terugkwam in mijn servies in de kast.

3= Doordat de hobbyruimte een frisse op beurt heeft gehad had ik deze sneeuwmannen van de muur gehaald ,  gewassen en gestreken, en  ik had nog een stuk Blauwe stof nodig die ik over had van een project voor de quip-day, dus heb ik ze erop geapplikeerd en er een quilt van gemaakt die terug op zijn plaats hangt nadat deze is doorgepit... een vernieuwde frisse versie van onze sneeuwmannen uit hele vervlogen tijd;

4=Het gobelinneke, eentje die ik zelf zo noem omdat we dit patroontje van Anniek  kregen nadat we na een aantal jaartjes elke woensdag met dezelfde bende bij elkaar kwamen, onze groep gedoopt hebben met de naam "De Gobelinnekes" naar de winkel De Gobelin, Anniek hebben we dan als meter gevraagd , en zo gedoopt en is de groep uiteindelijk erkend als dusdanig... daarom geef ik deze quilt dan ook deze naam.

Eind april kregen we het patroon, je kon hem machinaal maken, maar ik hou ervan met de hand quilts te verwerken tenzij niet anders kan...ook met de hand gequilt en al omgezoomd om hem juist af te naaien, dit gebeurd tijds het quiltweekend in Sinaai op het einde van deze week, dus de juni-maand zal nog een Affo bijtellen!

Ziezo , na lange tijd is dit toch weer iets om te lezen, een gans verslag en ik hoop dat ik jullie inspiratie en doorzettingsvermogen geef om werkjes af te werken, nog een zonnige dag en tot de volgende ..........

3 reacties:

katrien zei

Super Carine,je gaat als een speer.Maar zo kennen we je wel hé.

Lida zei

Ziet er allemaal mooi en leuk uit, vooral die sneeuwmannekes, maar dat begreep je vast wel! Knuffel
Lida

Zusjel zei

Carientje,
Je hebt jezelf weer overtroffen en je record van vorig jaar geklopt. Prachtig allemaal en zeker met je persoonlijke toets erin.

Een reactie posten