zaterdag 5 juni 2010

Een kalender quilt met spreuk, ieder maand eentje. Leuk om te maken en even tussendoor....
Tot volgende week voor verder leuk nieuws....
Dit is een geschenk van mijn hartsvriendin Ghislaine dat ik kreeg bij de geboorte van "Roxy" . Voor "Roxy " had ik reeds getoonde baby-quilt gemaakt. Ze waren er heel blij mee, want opa Luc heeft het onmiddelijk opgehangen boven haar verzorging-tafel. Leuk hé! Ik zal er straks het quiltje hangen die er bij hoort.
Dit werk is een ontwerp van foto's gemaakt door mijn man van huizen in mijn buurt "lange Rei" die ik omzette in mijn patronen om zo tot dit resultaat te komen; Zwaantje is Brugs kantwerk door mij gemaakt.dus een volledig werk van mezelf waar ik en mijn man zeer trots op zijn.
Dit werkje is al een tijdje geleden gemaakt , het is een mengeling van celtic en patch. Niet te groot maar kan het ganse jaar als thema uitgehangen worden.Praktisch gezien kun je er alle kanten mee.
Dit is een van de projecten die nu nog in de maak is . Deze vind ik heel mooi "quilt Pastorale"  ontwerp gemaakt door Kristel Salgarollo uit Westerlo; de originele quilt werd gequilt door Elly Prins. Vandaag proberen nog een strook aaneen zetten , dan ben ik op een na in de helft van de top. Je hoort en zie later wat het geworden is. Mystery!
Hier zie je dan detail van de quilt. Ik denk dat wanneer hij gequilt zal zijn , hij toch mooi zal wezen
Mijn eerste kennismaking met een machinale quilt namelijk de Flip-Flop, gegeven door R Daenens bij Stael in Torhout. Hij zit in elkaar , heb lukraak de kleuren gekozen omdat ik geen erg had waarover en hoe hij eruit zou zien. Dus stof met overlopend kleurenpalet. Hier is het resultaat. Heb er een applicatie in feston-steek opgezet van zwaluwen met geverfde borst. Nu moeten er nog twee boorden aangezet worden. Maar dat laat ik jullie op het einde van volgende week zien .......
hallo , het is reeds een tijdje geleden dat er iets op mijn blog verscheen. Daarom; hier enkele afgewerkte stukjes:
Een kaartenhouder in stichery en hexagonen alsook een handtas die heel praktisch is. Overal mee te nemen. Een leuk hebbeding voor jezelf en als geschenk.....